fbpx

Badrumsrenovering

Att renovera badrum är bland det härligaste rum du kan renovera. En badrumsrenovering är också en av de mest komplexa renoveringarna du kan göra.

Men rätt utfört och planerat kan en badrumsrenovering förhöja hela känslan av ditt hem!

Att renovera badrum och få slutresultatet du drömmer om handlar inte bara om att hitta bra hantverkare eller byggbolag. Det handlar också om planering, ritningar och materialval.

Och allt detta kan Renomate hjälpa dig med.

Vad kostar en badrumsrenovering?

Att ge en exakt siffra på vad en badrumsrenovering kostar är nästintill omöjligt.

Anledningen är att det är så många olika val och aspekter som påverkar priset på en badrumsrenovering. Alltifrån badrummets nuvarande skick till dina materialval kommer att påverka vad just din badrumsrenovering kommer att kosta. 

8 saker som påverkar vad en badrumsrenovering kostar:

 • Hur stort badrummet är. 5 kvm eller 15 kvm?
 • Var badrummet ligger. I ett hus eller i en lägenhet. 5 trappor upp utan hiss eller i en källare?
 • Vilka materialinköp som görs.
 • Standardlösningar eller mera exklusiva lösningar.
 • Ska planlösningen ändras eller inte.
 • Hur mycket ny el som ska dras
 • Ändringar och oförutsedda utmaningar under renoveringens gång.
 • Marknadens priser på byggmaterial.

Badrumsrenovering Stockholm

Det går att ge en fingervisning om vad en badrumsrenovering i Stockholm kostar.

Spannet för en badrumsrenovering i Stockholm brukar sträcka sig mellan 150 000 kr och 300 000 kr i Stockholm. Men det är viktigt att poängtera att det är en fingervisning. Kostnaden för badrumsrenoveringen kan både gå upp och ner beroende på valen du gör och badrummets nuvarande skick. 

För att lista ut vad en helrenovering av just ditt badrum kommer att kosta är det bäst att börja planera och budgetera utefter dina behov.

Här kan du läsa mer om tre viktiga beslut som påverkar kostnaden på din badrumsrenovering.

Starta planeringen av din badrumsrenovering

Med vårt kostnadsfria planeringsverktyg får du alla förutsättningar att planera och förbereda din badrumsrenovering på bästa sätt.

Genom att skapa ett kostnadsfritt konto får du en egen projektsida där vi hjälper dig att planera din badrumsrenovering. Du kan också ladda upp bilder och film på hur ditt badrum ser ut nu, inspirationsbilder och få hjälp och stöd av en renoveringskompis.

Digitala lösningar

Renomate jobbar med att digitalisera renoveringsbranschen så att det blir enklare för dig att renovera badrum. Vi har tagit fram smarta verktyg och guider så att du kan samla allt kring din badrumsrenovering på en plats. Allt för att göra din badrumsrenovering så lyckosam som möjligt.

Renoveringskompis

När du renoverar ditt badrum med oss får du en renoveringskompis som hjälper dig genom hela din badrumsrenovering. Med kunskap och kompetens från hundratals genomförda badrumsrenoveringar finns vi vid din sida för att du alltid ska känna dig trygg och uppnå resultatet du önskar.

anmäl ditt projekt ❯
Boka ett möte när det passar dig ❯

Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

En badrumsrenovering tar oftast 4-8 veckor. En totalrenovering av ett badrum är tyvärr ingenting som görs på två veckor.

Badrumsrenoveringar är komplexa och det är många olika arbetsgrupper som ska in och jobba på en oftast ganska liten yta.

Precis som med frågan vad en badrumsrenovering kostar så är det en hel del saker som påverkar hur lång tid en badrumsrenovering tar.

8 saker som påverkar hur lång tid en badrumsrenovering tar:

 • Badrummets storlek 
 • Ändringar under badrumsrenoveringens gång
 • Behöver nya väggar byggas upp eller golvet förstärkas?
 • Planlösningsändringar
 • Speciallösningar så som inbyggda nischer och gerade hörn
 • Storleken och formen på kakelplattorna
 • Plattsättning i avancerade mönster
 • Inbyggnadsprodukter och vägghängd WC

Designa badrum

Att gå från ideér och tankar till att faktiskt designa och välja badrumsinredning till ditt nya badrum kan kännas som en svår uppgift.  

Det finns en uppsjö av inspiration, snygga material och lösningar och det är inte alltid helt lätt att stanna upp upp och välja något som passar just dig, din stil och dina behov. En badrumsrenovering är en stor investering och du ska ge dig själv rätt förutsättningar så att slutresultatet överträffar dina förväntningar!

För att hjälpa dig att skapa ditt drömbadrum har vi tagit fram två olika tjänster som möjliggör detta:

Badrumsinredare

Låt vår badrumsinredare hjälpa dig att designa och rita ditt badrum. Berätta vad du ser framför dig att du vill skapa så hjälper vi dig med allt ifrån moodboard till ritningar, materialval och inköpslista.

Läs mer
Skapa ditt drömbadrum

Lär dig hur du skapar ditt drömbadrum. Undvik onödiga och kostsamma misstag samtidigt som du lär dig att planera och designa ditt drömbadrum! Köp vår nedladdningsbara guide här.

Läs mer

Badrumsrenovering med Renomate

Inspireras och se hur andra förverkligat sina badrumsrenoveringar med Renomate

Starta din badrumsrenovering

Vanliga frågor
Om oss
Jobba på Renomate
Mitt Renomate
Allmänna villkor

Kontakta oss
hej@renomate.se
Tel: 08 – 25 74 40
 
© 2022 Renomate AB