Funderar du på att dra igång en badrumsrenovering? Kanske letar du badrumsinspiration med kalksten eller funderar på att använda kalkstensimitation i granitkeramik? I den här artikeln kan du läsa och få badrumsinspiration från badrumsrenoveringar där våra kunder använt granitkeramik inspirerade av den gotländska kalkstenen Norrvange.

Renomate_badrumsrenovering_granitkeramik_norrvange_bricmate
Badrumsinspiration med kalkstensimitationen Norrvange Light Grey från Bricmate
GRANITKERAMIK – VAD ÄR DET EGENTLIGEN?

Granitkeramik är finmald sand, lera och fältspat som tryckts samman under extremt tryck för att sedan brännas vid hög temperatur. Resultatet blir en kompakt produkt utan sprickor, ojämnheter eller känsliga punkter.

Granitkeramik tål slitage mycket bättre än traditionella klinker och kakelplattor. Den tål fläckar från livsmedel och syror, tvätt med rengöringsmedel samt höga temperaturer, mycket bättre än naturlig sten. Detta gör att granitkeramik passar bra i badrum, som golvmaterial och till arbetsytor i kök.

GOTLÄNDSK NORRVANGE VS BRICMATE NORRVANGE

Den ursprungliga kalkstenen Norrvange bryts i liten skala i kalkstensbrott på norra Gotland och slipas och görs i ordning av Slite stenhuggeri. Det är ett äkta naturmaterial som skapades för över 100 miljoner år sedan.

Den gotländska Norrvangen är helt naturlig. Det vill säga den är gjord och skapad av naturen. Det gör att den har en naturlig och taktil känsla. Den finns endast i en ton, dvs den varma tonen som naturen skapat. Precis som andra naturliga stenmaterial är den känslig mot fläckar och rengöringsmedel då den som alla naturliga stenmaterial absorberar vätska.

Kalkstensimitationen Norrvange från Bricmate är industriellt tillverkad och framtagen med ett mönster som efterliknar den äkta gotländska kalkstenen. Mönstret är tryckt på plattan och alltså inte naturligt gjord av naturen. Denna platta klarar dock rengöringsmedel, syror och andra påfrestningar utan att få fläckar.

Bricmate har tagit fram olika toner på sin kalkstensimitation. Det betyder att de alla har samma kalkstensmönster med att de finns att köpa i olika toner.

Genomför din renovering med oss på Renomate och få ta del av våra framförhandlade leverantörspriser på material. Anmäl ditt projekt hos Renomate och prata med en av våra renoveringskompisar helt kostnadsfritt.

BADRUMSRENOVERING – NORRVANGE FRÅN BRICMATE

Nedan är ett nyrenoverat badrum där vi på Renomate hjälpt familjen från ide till färdig renovering. Här valde familjen att helkakla både golv och vägg med plattan Norrvange från Bricmate.

Att använda lika platta på golv och vägg, samt använda stora plattor med smala fogar skapar ett lugnt och harmoniskt intryck.

Denna platta som heter endast ”Norrvange” har den varmaste tonen av de fyra kulörerna från Bricmate.

Renomate_Norrvange_Badrumsrenovering
Badrumsinspiration med kalkstensimitationen Norrvange från Bricmate
Renomate_badrumsrenovering_granitkeramik_norrvange
Badrumsrenovering Norrvange från Bricmate
BADRUMSRENOVERING – NORRVANGE LIGHT GREY FRÅN BRICMATE

Nedan badrum är helkaklat med granitkermikplattan Norrvange Light Grey. Denna platta har mera grått i sig än den rena Norrvangeplattan, men har fortfarande en varm ton.

Även denna familj har valt stora plattor till sin badrumsrenovering och valt att ha samma platta på golv och vägg. Tillsammans med en ljusgrå fog som går ton i ton med plattan skapas ett lugnt och vilsamt intryck.

Andra detaljer som skapar känslan i detta badrum är:

  • Inbyggda takdusch från Tapwell
  • Stor nischhylla för alla flaskor
  • Inga kakellister
  • Väggnära golvbrunn
  • Specialbeställd duchvägg med elegant infästning mot vägg

Vill du lära dig att skapa den rätta känslan i din badrumsrenovering?

Renomate_badrumsrenovering_granitkeramik_norrvange_bricmate
Badrumsrenovering med granitkeramikplattan Norrvange Light Grey

Renomate_badrumsrenovering_granitkeramik_Norrvange_light_grey
Badrumsrenovering med Norrvange Light Grey och inbyggda tvättställsblandare från Tapwell.
SAMMANFATTNING

I den här artikeln har vi redogjort för vad granitkeramik är och vad skillnaden är mellan kalkstenen Norrvange från Gotland och granitkeramiken Norrvange från Bricmate.

Bilderna från badrummen med granitkeramik är tagna från färdiga helrenoveringar där vi på Renomate hjälpt familjer att välja rätt byggbolag som är vana att genomföra badrumsrenoveringar. Och som alltid på Renomate så har vi gett familjen hjälp och support under hela renoveringen.


NU KAN DU FÖRBEREDA DIN BADRUMSRENOVERING SOM ETT PROFFS

Vi har sammanställt all vår kunskap från hundratalet helrenoveringar av badrum så att du också kan skapa ditt drömbadrum! Med vår process, tydliga övningar och tips och trix kommer du att undvika kostsamma misstag och få badrummet du drömmer om!

En fullspäckad steg-för-steg guide med allt du behöver veta, en komplett inköpslista och badrumskalkyl samt Renomates digitala planeringsverktyg ger dig marknadens bästa förutsättningar för att du ska lyckas skapa ditt drömbadrum.

Läs mer här

Renomate renoveringskit badrumsguiden renovera badrum badrumsguide

Känner du dig redo att dra igång en helrenovering av ditt badrum men känner dig osäker på var du ska börja? Vi på Renomate hjälper dig att planera din renovering, hitta rätt hantverkare och ger dig support under hela din renovering. Helt kostnadsfritt.

Vill du hellre fortsätta att lära dig mer om renoveringar, få badrumsinspiration och se hur andra gjort är det bara att fortsätta kika på vår sida med tips & inspiration.

Liknande artiklar