Ett nytt kök och en ytskiktsrenovering av hela lägenheten på Södermalm förvandlade den något nedgångna trerummaren till ett hem med en härlig helhetskänsla och med plats för både gäster och hundar.

UPPDRAG

När Max och Sophie kontaktade oss på Renomate hade de precis köpt lägenheten. Med tidigare erfarenhet från renoveringar och allt vad det innebär ville de denna gång undvika fallgroparna och nu få hjälp att med planering, design och renovering utan extra kostnad.

För att skapa hemmet som de drömde om behövde lägenheten ytskiktsrenoveras och planlösningen i köket förändras för att skapa mera yta och bättre ljusflöde.

I den här renoveringen betydde det i stora drag:

  • Totalrenovering kök
  • Slipa och behandla alla golv
  • Måla alla väggar och tak
  • Platsbygga garderob i sovrum

Jag har genomfört lägenhetsrenoveringar på egen hand tidigare, vilket alltid varit en tröttsam upplevelse med många missförstånd mellan mig, byggledare och hantverkare.

Max
FÖREBILDER KÖK

EFTERBILDER KÖK
VARDAGSRUM OCH SOVRUM FÖRE YTSKIKTSRENOVERING
VARDAGSRUM OCH SOVRUM EFTER YTSKIKTSRENOVERING

Renomates tjänst eliminerade all min tidigare huvudvärk genom att vara en mellanhand mellan beställare och entreprenör, vilket säkerställde en smidig process.

Max
SLUTLIGEN HAR VI TRE SNABBA FRÅGOR

Vill du att din lägenhet ska få samma förvandlig som Max och Sophies? Anmäl ditt projekt hos Renomate och låt en av våra renoveringskompisar sköta din renovering helt utan extra kostnad.

Vad lärde ni er av renoveringen?

Komplexiteten i en renovering. Det som för en kund känns straight forward är sällan det. Vad ska göras, i vilken ordning och vilken kompetensmix behövs för att utföra arbetet på bästa sätt? Det flesta är nog ganska vana att driva projekt på sina jobb, ”så varför skulle ett renoveringsprojekt vara annorlunda”?

Det ÄR annorlunda. En bransch folk tror sig förstå men som är oerhört komplex med relativt flytande deadlines. Det som också blir komplext är kommunikationen mellan alla parter som är inblandade i projektet med olika drivkrafter och incitament. För att det ska gå riktigt smidigt och att man ska kunna hålla koll på kostnaderna så gott det går krävs en kompetent projektledare. Vi är väldigt tacksamma för Renomate som har styrt upp så fint.

Vad är ni mest nöjda med i ert nyrenoverade hem?

Helheten. Vi älskar nog alla rum lika mycket. Oavsett om det bara är vi eller om vi har hemmet fullt av gäster och hundar så känns det mysigt. Det känns lite som en svit på ett boutiqehotell.

Har ni några tips att ge till andra som ska renovera?

Släpp prestigen och sluta att tro att du vet vad du snackar om, haha. Ta hjälp direkt om du känner dig osäker. Se också till att ha en buffert i budgeten för det blir alltid dyrare oavsett om du tar hjälp eller inte. Fråga experter hur stor bufferten bör vara.

Tack Max och Sophie för att vi fick hjälpa er förverkliga era tankar och ideer kring ert hem!


Känner du dig redo att renovera men mindre sugen på att göra det på egen hand? Vi på Renomate hjälper dig att planera, hitta rätt hantverkare och ger dig sen support under hela renoveringen. Helt enkelt ett enklare och smidigare sätt att renovera.

Är du inte riktigt redo att starta renoveringen utan vill fortsätta lära dig mer om renoveringar, få inspiration och se hur andra gjort är det bara att fortsätta kika på Renomate Tips & Inspiration.