fbpx

Välkommen till en lyckad köksrenovering

En köksrenovering är både en investering i förhöjd livskvalité men också en investering i din bostad då ett nyrenoverat kök höjer värdet på din bostad. 

Kanske drömmer du om en köksrenovering av ditt kök som möjliggör en köksö med plats för vänner och familj? Eller kanske mera bänkutrymme och en ny bänkskiva i sten?

Att starta en köksrenovering och få slutresultatet du drömmer om handlar om att hitta bra hantverkare eller byggbolag. Men det handlar också om planering, ritningar och materialval.

Och allt detta kan Renomate hjälpa dig med.

Vad kostar det att renovera kök?

Vad det kostar att renovera kök är svårt att ge en exakt siffra på. 

Anledning till det är att det är många olika saker som påverkar vad det kostar att renovera ett kök. Alltifrån vilken köksleverantör du väljer till hur stort eller litet ditt kök är.

8 saker som påverkar vad det kostar att renovera kök:

 • Storleken på köket och antalet köksstommar.
 • Var köket ligger. I ett hus eller i en lägenhet. 5 trappor upp utan hiss eller på entreplan?
 • Vilka köksleverantör, vitvaror och bänksskiva du väljer.
 • Kommer köksskåpen/stommarna monterade eller ska de monteras på plats.
 • Övrigt arbete så som golvslipning, målning av tak och väggar, flytt av väggar etc.
 • Ska planlösningen ändras eller köket flyttas? Kommer diskmaskin, diskho, fläkt och avlopp att flyttas?
 • Ändringar och oförutsedda utmaningar under renoveringens gång.
 • Marknadens priser på byggmaterial.

Köksrenovering i Stockholm

En total köksrenovering i Stockholm av ett normalstort kök kostar ofta från 100 000 kr och uppåt i arbetstimmar. Det är viktigt att komma ihåg att detta är en fingervisning och inget exakt pris. 

Arbetstimmar i en köksrenovering innefattar oftast rivning och bortforsling, el-arbeten, VVS-arbeten, snickare, målare och eventuellt plattsättare.

Till arbetstimmarna för köksrenoveringen tillkommer sen dina inköp av köksstommar och luckor, vitvaror, bänkskiva, belysning och blandare.  

Men genom att förbereda och planera din köksrenovering kommer du kunna få en bättre bild av vad just din köksrenovering i Stockholm kommer att kosta.  

Här kan du se en köksrenovering i Stockholm: Köksrenovering i Stockholm

Starta planeringen av din köksrenovering

Med vårt unika planeringsverktyg får du alla förutsättningar att planera och förbereda din köksrenovering på bästa sätt.

Genom att skapa ett konto får du en egen projektplats där vi hjälper dig att planera hela din köksrenovering. På din projektsida kan du också ladda upp bilder på hur ditt kök ser ut nu, dina inspirationsbilder och få hjälp av en renoveringskompis.

Digitala lösningar

Renomate jobbar med att digitalisera renoveringsbranschen så att det blir enklare för dig att renovera ditt kök. Vi har tagit fram smarta verktyg och guider så att du kan samla allt kring din köksrenovering på en plats. Allt för att renoveringen av ditt kök ska bli så lyckosam som möjligt.

Renoveringskompis

När du renoverar ditt kök med hjälp av oss får du en renoveringskompis som hjälper dig genom hela din köksrenovering. Med kunskap och kompetens från hundratals genomförda renoveringar finns vi vid din sida för att du alltid ska känna dig trygg och uppnå resultatet du önskar.

Hur lång tid tar en köksrenovering?

Hur lång tid en köksrenovering tar beror först och främst på hur stort eller litet köket du har. Ett mindre kök med ca 15 köksskåp kan ta från två veckor och uppåt.

Med det sagt så beror det på om det endast är att plocka bort det gamla köket och montera det nya eller om planlösningen ändras eller om golvet ska läggas om och ytskikten renoveras.

Är det så att köket ska ha en måttbeställd diskbänk eller bänkskiva så kommer den först kunna mätas när alla köksskåp är monterade. Sen brukar det vara ett antal veckors leveranstid. Och det är inte förens bänkskivan och ev kakel eller stänkskydd är monterat som köket kommer att kännas färdigt.

 

Vad påverkar hur lång tid en köksrenovering tar?

Precis som med frågan vad en köksrenovering kostar så är det en hel del saker som påverkar hur lång tid den köksrenovering tar.

8 saker som påverkar hur lång tid en köksrenovering tar:

 • Kökets storlek
 • Antalet köksskåp som ska monteras
 • Kommer köksskåpen monterade eller byggs de ihop på plats?
 • Kökets befintliga skick. Behöver nya väggar byggas upp, golvet läggas om eller taket höjas?
 • Hur omfattande arbeten elektriker och rörmokare ska göra
 • Planlösningsändringar som påverkar vatten och avlopp
 • Speciallösningar så som platsbyggnationer och avancerade inbyggnationer av skåp.
 • Leveranstid på bänskskiva

Renovera kök med Renomate

Inspireras och se hur andra förverkligat sina köksrenoveringar med Renomate

Börja din köksrenovering här

Vanliga frågor
Om oss
Jobba på Renomate
Mitt Renomate
Renovera kontor
Allmänna villkor

Kontakta oss
hej@renomate.se
Tel: 08 – 25 74 40
 

 

© 2023 Renomate AB